planet

Duurzaamheidsbeleid moet meer zijn dan het maken van beloftes voor de toekomst. Vepa kiest er bewust voor om alleen de gerealiseerde successen te presenteren. En die zijn niet gering.
 
Made in Holland
Het gehele productieproces van Vepa vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland. Het productieproces en de producten voldoen volledig aan de Nederlandse arbo- en milieu wetgeving. En Vepa is uiteraard al jarenlang ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.   Producten worden dicht bij de afzetmarkt geproduceerd, dit zorgt voor een enorme reductie van brandstofgebruik. En Vepa heeft het transport in eigen beheer waardoor er efficiënt gereden kan worden. Eigen vrachtwagens die allen Euro-V motor, een roetfilter en ook nog speciale stille banden van Michelin hebben. Beter dan dit kan op dit moment niet.
 
Productontwikkeling
Productontwikkeling bij Vepa is gebaseerd op de Life Cycle Assessment methode. Tijdens het gehele proces van inkoop, productie, gebouw- en groenonderhoud, transport, gebruik, hergebruik en recycling zijn we ons bewust van de impact op mens en milieu.
 
Verantwoord bosbeheer FSC® en PEFC
 
Vepa verwerkt voornamelijk hout met het PEFC of FSC® certificaat . Daarnaast kiezen we bewust voor hout dat alleen afkomstig is uit West-Europa. PEFC en FSC® zijn beide door SenterNovem aangewezen labels in het kader van duurzaam inkopen voor de overheid.
 
 
 
 
  
 
 Stoelen met Europees Ecolabel
 
Vepa verwerkt textielstoffen met het Europees Ecolabel. Dit betekent dat het textiel aantoonbaar milieuvriendelijk is. Het Ecolabel bevordert het gebruik van hergebruikte vezels en stimuleert gebruik van katoen dat afkomstig is uit biologische landbouw.
 
 
 
 
Vepa ondersteunt "De Vrienden  #vanhout"-campagne
Hout is dé grondstof van verleden, heden én toekomst! Hout is een duurzaam, sterk en mooi natuurproduct dat zijn gelijke niet kent. De Vrienden #vanhout willen bestaande misverstanden over de winning, het gebruik en de duurzaamheid van hout wegnemen door Nederland op televisie, via sociale media en de website te laten zien wat houtgebruik betekent voor de mens én zijn leefomgeving. De Vrienden #van hout willen de consument laten meedelen in hun liefde voor hout. Vepa ondersteunt deze actie en is daarmee Vriend #vanhout.
 
 
Duurzaamheid, gebruik, hergebruik en recycling
Meubelen van Vepa stoten geen gas of stoffen uit die schadelijk zijn voor mens of milieu. Materialen zijn met behulp van huis, tuin- en keukengereedschap eenvoudig te scheiden, waarna een recyclebaarheid van bijna 100% mogelijk is. De meubelen hebben een langere levensduur door kwaliteit, tijdloos design en modulaire opbouw. U kunt eenvoudig nieuwe bureauopstellingen samenstellen. Afval en uitval tijdens het productieproces van zowel hout als metaal recyclen we voor de volledige 100%. De meubelen worden gemonteerd vervoerd en zijn tijdens het transport beschermd door middel van pakdekens in plaats van wegwerpverpakkingen. Dekens worden retour genomen en voor 100% hergebruikt.
 
Zelfs ons afvalhout levert groene energie op
Al ons afvalhout laten we omzetten in groene energie. Dat doen we door het te leveren aan een speciale verbrandingsinstallatie, EVI. Deze verbrandt hout, produceert hierna stoom en wekt vervolgens groene elektriciteit op.
EVI is één van de meest schone en moderne installaties van Europa en wij zijn trots op de samenwerking. Trouwens, EVI is zo'n 20 kilometer bij ons vandaan: dat scheelt ook weer transport!